Glasgow & SW Scotland Butterflies

Glasgow & SW Scotland Branch Website

April 23, 2011

The Return of the Comma

Filed under: Butterflies — Andrew Masterman @ 8:36 am

Wildlife charity Butterfly Conservation is asking the public to help track the expansion of the Comma butterfly in Scotland.

The Comma butterfly is making a comeback in Scotland. The distinctive orange and brown butterfly has ragged wing edges and a white comma-shaped marking on its underwings, making it easy to identify.

Comma on Buddliea in Motherwell in 2008 Credit: Louise Collins

Comma on Buddliea in Motherwell in 2008 Credit: Louise Collins

It can be found in gardens and woodlands from April through to September, as it hibernates overwinter as an adult butterfly and has two broods a year.

 Commas have been spotted as far north as Aberdeenshire to date and it seems to be spreading faster up the east coast than the west, where it is as far north as Motherwell. Last year, the discovery of Comma caterpillars feeding on elm in Bridge of Allan, confirmed that the Comma is successfully breeding in the central belt.

Sightings can be returned on special Comma postcards or online by going to
www.butterfly-conservation.org/scottishcommasurvey

Postcard for recording Comma sightings in 2011

Postcard for recording Comma sightings in 2011

Contacts
Alex Hogg, Community Participation Officer, Butterfly Conservation Scotland
ahogg@butterfly-conservation.org
Tel: 01786 447753

Paul Kirkland, Director, Butterfly Conservation Scotland,
pkirkland@butterfly-conservation.org
Tel: 01786 447753 Mobile: 07770 732825

Related posts:

 1. There’s no stopping the Comma The Comma butterfly, which went extinct in Scotland in the...
 2. Commas confirmed breeding in South West Scotland In recent years we've seen a significant increase in the...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

5 Comments »

 1. Various people all over the world get the mortgage loans in different banks, just because that’s simple and comfortable.

  Comment by Jamie25Kelley — January 12, 2012 @ 10:02 am

 2. I don’t want to give anything away, but I am just going to say that in this episode a turkey and a stray dog play a very big role in a very funny Christmas episode. The most popular blogs typically maintain a certain credibility with their readers but how is this established.

  Comment by Santana — February 21, 2014 @ 5:53 pm

 3. Mnajhh, see on kohe selline teema, mis sinunb sf5na vf5tma:))Meil kah issi ikka suht-koht enne 6 igal f5htul kodus ja tegeleb lapsega nii lasevad nad mul miskeid pe4eval tegemata je4e4nud toimetusi teha. Ne4dalavahetused on viimasel ajal le4inud kfcll majaehitusega me4ssamise peale, aga enne seda sain ennast alati laupe4eval ve4lja magada ja mehed tegutsesid kahekesi. Aga see on kfcll 100% ka meie majas reegel, et ega issi oma plaane lapse pe4rast fcmber ei se4ti. Just fchel f5htul fctlesin mehele, et emade-isade erinevus selles, et ema le4heb siis wc-sse ja dushi alla kui laps laseb (st meie nats fcle aastane ke4ib minuga neis kohtades kaasas:), aga isa le4heb siis, kui tahab:)) Sama kehtib ka selliste labaste tegevuste kohta nagu sf6f6mine vf5i magamine. Nii olen ka mina sunnitud alles f5htul peale 9 tf6f6d tegema (kui aju on juba fcsna pehme pe4evasest rassimisest) ja ma kardan, et see peegeldub ka minu toodetava teksti kvaliteedis:))Ja kuna ve4lismaal elamise fcks varjukfclgedest on see, et last POLEGI absoluutselt mitte kellelegi hoida je4tta, siis ilmselt kestab selline (t)f6f6jaotus meie majas veel kaua mina olen see, kes kf5ige viimasena voodisse kobib, tegeleb f6f6sel korduvalt e4rkava lapsega ja pe4eval pfcfcan fche ke4ega last ja teisega kodukorda ohjata. Isale je4e4vad f5ndsad roosad hetked rahuliku ja heatujulise lapsega, kes jookseb talle uksele vastu, kfclvab kallide/musidega fcle ja vaatab mind nagu miskit mf5ttetut tfcfcpi:))Ja siis nad veel julgevad je4rgmisest ja je4rgmisest ja je4rgmisest lapsest re4e4kida :)))

  Comment by Vale — December 7, 2014 @ 1:39 pm

 4. see on fcks asi, mida minagi kovrldaut imeks olen pannud. et ei osata head f6elda ega ka vastu vf5tta. veel hullem on kiitusega seda ollakse ikka nii imekitsid andma ja eriti ju ei sobi ise ennast tunnustada, kui miskit he4sti le4inud. seevastu halvasti f6elda ei ole fcldse he4bi :D. selline e4raspidine ellusuhtumine .. aga siis pole imestada, et eesti on depressiooni ja suitsiidide poolest maailmas esirinnas. muidugi, kui head he4benetakse ja halba mitte.aga mis puutub ne4iteks kingituse vastuvf5tmisesse, siis mina kfcll te4nan ja ne4itan oma rf5f5mu ve4lja aga mulle mitte ei le4he see teiste ne4hes kingi lahtitegemine ja siis rf5f5mustamine . ma tahan kingi pe4rast omaette lahti teha.. seda vaadata.. katsuda.. nuusutada vaikselt silitada ja tunda seal selle kinkija mf5tet ja tunnet. ja kui ma pean selle siis ve4gisi teiste ne4hes lahti vf5tma, siis sellega varastatakse mult kogu see tegelik sf5gav sisemine rf5f5m ja je4etakse alles ainult selline ameerikalik ke4rinal paber lahti ja oooomaigaaad-kiljumine . nii et see, kui kingi saaja paneb kingi kf5rvale esialgu, ne4itab pigem just sfcgavust ja seda, et kingist palju enam peetakse. mina ei ole vf5imeline korraga tegelema kfclaliste, kingi ja siis veel miski organiseerimisega (sf6f6gid-ve4rgid) ka. sellisel juhul ei saa fckski neist mu te4helepanu ega siiraid tundeid.kfcll aga olen ma tihti pe4rast v je4rgmisel pe4eval kinkijat veel eraldi te4nanud.

  Comment by Rami — March 10, 2015 @ 12:52 am

 5. In case the Manning saga wasn’t a sufficient amount of, the actual heir noticeable to TOP DOG Frank Harland was basically essentially given his jogging forms. Party president Jon Jones had been plucked by way of Harland was given the main start. They cited management/personality variations as being the explanation.

  Comment by discount hockey jerseys — November 6, 2016 @ 6:11 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress